Metin2 Server Kurmak
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Metin2 Server Kurmak

Metin2 private Server Kurmak, Eğitim AMaçlıdır...
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 VPS ve VDS Nedir? Yenilir mi içilir mi?

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin



Mesaj Sayısı : 33
Kayıt tarihi : 24/01/10

VPS ve VDS Nedir? Yenilir mi içilir mi? Empty
MesajKonu: VPS ve VDS Nedir? Yenilir mi içilir mi?   VPS ve VDS Nedir? Yenilir mi içilir mi? EmptyPaz Ocak 24, 2010 8:19 pm

Ziyaret Edilebilirler;

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Virtual Private Server (Virtual Dedicated Server olarak da adlandırılır), sunucu niteliğindeki bir bilgisayarın (örneğin HP Proliant, IBM eServer) fiziksel donanımının mantıksal olarak bölümlenmesi sonucu ortaya çıkan her bir Sanal Sunucu’ya verilen genel isimdir. Bu sanal sunucuların her birinin üzerinde, ayrı ayrı kendine ait mantıksal donanım bileşenleri vardır. Dolayısıyla, bir sanal sunucu aynı bir fiziksel sunucu gibi çalışarak, üzerinde güvenli ve yalıtılmış olarak işletim sistemi ve sunucu yazılımları barındırır. Bu sayede, tek bir fiziksel sunucu üzerinde, fiziksel sunucuların işlevlerini gerçekleştiren birden fazla sayıda sanal sunucu yaratmak mümkün olmaktadır.

Fiziksel bir sunucu bilgisayarını, mantıksal sunuculara bölümlemek için uygulanan metoda sanallaştırma (virtualization) denir. Amaç, sunucu donanım kaynaklarının tam kapasite ile kullanılmasını sağlamaktır. Sanallaştırma metodolojisi ilk olarak 1970’lerde IBM Mainframe sistemleri için geliştirilmiştir. Günümüzde Intel ve AMD tabanlı sunucuların desteklediği çoklu çekirdek işlemci yapıları ve hem işlemci hem de hafıza modüllerinde ulaşılan yüksek çalışma frekansları, işletim sistemi ve sunucu yazılımlarının kullanabildiğinden daha fazla donanım kaynağı sağlamakta, böylece sanallaştırmanın performanslı ve yaygın olarak kullanılmasına imkan vermektedir.

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Sanallaştırma yazılımlarına örnek olarak aşağıdaki uygulamaları sayabiliriz.

*

VMWare
*

Mirosoft Virtual Server
*

Xensource
*

Virtuozzo
*

HyperVM
*

OpenVZ

Yazılım ve Donanım tabanlı olmak üzere iki tür sanallaştırma yöntemi vardır:

*

Yazılım tabanlı sanallaştırmada, sanal sunucular aynı işletim sistemi çekirdeğini kullanırlar ve ana makinanın kaynaklarına ihtiyaç duyarlar. Özellikle Web barındırma ortamlarında bu tür sanallaştırmanın büyük faydaları vardır; çünkü sanal makinaları yeniden başlatmaya gerek kalmadan ihtiyaçlar doğrultusunda sunucu kaynaklarının gerçek zamanlı olarak arttırımı ya da azaltımı mümkündür. Virtuozzo ve HyperVM, yazılım tabanlı sanallaştırma uygulamalarıdır.
*

Donanım tabanlı sanallaştırmada ise, sanallaştırma uygulaması direkt olarak fiziksel donanıma ulaşır; sunucu kaynaklarının gerçek zamanlı olarak arttırımı ya da azaltımı mümkün değildir, ancak sanal sunucunun yeniden başlatılması ile değiştirilebilirler. Bu tür ortamlar göreceli olarak daha fazla yalıtılmış olduğu için daha güvenlidir. VMWare, Microsoft Virtual Server ve Xen, donanım tabanlı sanallaştırma uygulamalarına örnek verilebilir.


VPS'İN AVANTAJLARI:

*

Güvenli Ortam
*

Minimum Maliyet
*

Hızlı Devreye Alınması
*

Donanım Bağımsızlığı
*

İş Sürekliliği Uygulamalarında kolaylık

VPS’ler, sağladıkları güvenli ortam ve toplam sahip olma maliyetini minimuma indirgeyen finansal avantajlarıyla Web Hosting ile Kiralık Sunucu arasındaki boşluğu doldurur. VPS tamamiyle size özel bir sunucu ortamı sağladığı için, ihtiyaçlarınıza uygun donanım ve yazılım altyapısını siz belirler ve istediğiniz gibi önceliklendirme, değişiklik yapabilirsiniz. İhtiyaçlarınız doğrultusunda sunucu kaynaklarını arttırmak ya da azaltmak her zaman mümkündür. Ayrıca, VPS yalıtılmış bir ortam olduğundan uygulamalarınız ve bilgileriniz için en yüksek seviyede güvenlik sağlar.

VPS’in diğer bir avantajı çok hızlı bir şekilde devreye alınabilmesidir. İhtiyaçlar doğrultusunda çeşitli işletim sistemi ve sunucu yazılımları içeren VPS şablonları oluşturulabilir. Bu şablonları optimize etmek ve bunları baz alarak yeni bir VPS’i aktive etmek dakikalar içinde mümkün olabilmektedir. Test ve geliştirme ortamları için çok büyük kolaylık sağlayan bu özellik ayrıca üretim ortamında çalışan sunucularda da test yapılmasına imkan vermektedir. Örneğin kullanılan bir sunucunun imajı alınarak (sunucu üzerindeki veriler, işletim sistemi ve programlar tüm ayarlarıyla birlikte yedeklenir), yalıtılmış test ortamında tamamen aynı özelliklere ve ayarlara sahip bir VPS yaratılabilir. Test edilecek program ya da güvenlik yaması önce test ortamındaki VPS’e uygulanarak kullanımdaki sunucunun çalışmaya minimum kesintiyle devam etmesi sağlanmış olur.

Sanallaştırmanın getirdiği bir diğer çok önemli yarar da, donanım bağımlılığını ortadan kaldırmasıdır. VPS’ler, fiziksel sunucuların aksine, donanımdan bağımsız olarak çalışırlar. Bu sayede, sanal sunucular çok rahat bir şekilde taşınabilirler. Örneğin, HP Proliant DL 380 G5 / Windows Server 2003 işletim sisteminde çalışan bir VPS, herhangi bir donanım ve yazılım çakışması olmadan IBM eServer x3650 / Linux tabanlı sanallaştırma platformuna aktarılabilir. Bu aktarma işlemi VPS’i kapatmadan, sanal sunucu çalışıyorken bile yapılabilmektedir.

VPS’in çok hızlı bir şekilde devreye alınabilmesi ve donanımdan bağımsız olması, İş Sürekliliği uygulamaları için kolay uygulanabilir ve ekonomik bir seçenek olarak kullanılmasına imkan vermektedir.

Getirdiği tüm bu avantajlar dolayısıyla sanallaştırma giderek daha fazla oranda uygulanmaktadır. Bununla birlikte, maliyetleri düşürmek amacıyla çok yanlış VPS uygulamaları yapılmaktadır. Sunucu mimarisinde bile olmayan toplama PC’ler, VPS olarak sunulmaktadır. Bu tür VPS uygulamalarının performansı çok düşük olmakla beraber, bilgi güvenliği ve kesintisiz çalışma mümkün olmadığı için, VPS’in getirdiği avantajlar, dezavantaja dönüşmekte, verimliliği azaltmaktadır. Özellikle İş Sürekliliği uygulamalarında, bu tür yanlış dizayn edilmiş bir VPS modeli kullanmak, kritik iş süreçlerini ciddi bir şekilde aksatmaktadır.
_____________________________________________________-

VDS (Virtual Dedicated Server)
hizmeti ise, üzerinde özellikle yoğunlıkları nedeniyle paylaşımlı hosting servislerini kullanamayan web siteleri, orta ölçekli e-posta sunucuları, yüksek trafikli forumlar vb. yoğun uygulamaları barındırmakta ve her vds‘in kullanımına özel ve tamamen dedike (paylaşımsız) olarak ayrılmış belirli bir işlemci gücü, bellek (ram) kapasitesi ve sabit disk (harddisk) alanı gibi sistem kaynakları ile sağlanmaktadır. Bu sayede bir sunucu üzerinde çalışan tüm VDS sunucular, VPS sistemlerinden farklı olarak birbirlerinden tamamen ayrılmakta ve maksimum performans elde edilmektedir.

Tüm VDS sunucular kendi işletim sistemlerine sahiptir ve teknik olarak fiziksel bir sunucudan farklı hiçbir yönleri bulunmamaktadır.
____________________________________________________

VPS ve VDS arasındaki Farklar;

VPS, İngilizce terim karşılığı ile “Virtual Private Server” anlamına gelir. Türkçe anlamı; Paylaşımlı özel sunucudur. Mantık olarak, aynı donanım üzerinde (Ortak ram, işlemci ve kimi zaman disk kullanımı gibi) birbirinden bağımsız olarak çalışan sistemlerdir.

Dedicated sunuculardan farkı; aynı donanımı birden fazla kişinin kullanmasıdır. Ekonomik olması nedeniyle talep görür. Çoğunlukla fazla işlemci ve rame ihtiyaç duyulmayan ufak çaptaki projelerde ya da oyun sunucusu olarak rağbet görür.

VDS denen sistemler, Virtual Dedicated Server anlamına gelir. VPS sunucular ile farkı aynı makina üzerine birden fazla işletim sistemi kurularak, her kullanıcıya ayrı işletim sistemi verme imkanı sağlamasıdır. Böylelikle kullanıcı sanal kısıtlamaların da önüne geçebilmektedir. Performans açısından aralarında fark olmasa da (Sağlayan firmanın aynı donanımlar üzerinde, aynı sayılarda sanal makina açması halinde, performans kaybı VPS’e göre çok büyüktür.) kullanım açısından daha avantajlıdır.

Performans açısından aralarında fark olmasa da (Sağlayan firmanın aynı donanımlar üzerinde, aynı sayılarda sanal makina açması halinde, performans kaybı VPS’e göre çok büyüktür.) kullanım açısından daha avantajlıdır.

Arkadaşlar kısacası vps ' ye oyun kurulamaz...Vps linux ' dur ( host) vds ise windows dur...Vps diye aldığınız oyun sunucuları aslında vds dir.

Sizin linux aldığınız sistem vps dir..Oyun kuramazsınız genellikle host içindir..Vps oyun için bir uydurmadır.Bunun açıklamasını çoğu firma yapamaz.

Vps de para uğruna bazı çakal firmalar 1gb ram altı sunucu satarlar.Tüm ko dosyaları ise yeri gelir 1gb a dahi tavan atabilir..Siz toplamda 700 mb yiyen ko dosyaları için 512 mb lık bir pc alırsanız hem siz lagdan kurtulamaz hem sunucudaki kişileride laga sokarsınız.

Burada iş tr lokasyonlu düşük hizmet vermeyen kişilerden sunucu almaktan geçmektedir.Verim için bunlar şarttır...
__

Saygılarla....
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://m2crackers.benimforum.org
 
VPS ve VDS Nedir? Yenilir mi içilir mi?
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Metin2 Server Kurmak :: Metin2 Private Server :: VPS-Dedicated-
Buraya geçin: